Achmeatoren verplaatst en foetsie

De Achmeatoren is afgelopen nacht verplaatst. Het idee om hem te verplaatsen speelde al langer.

De Achmeatoren is afgelopen nacht verplaatst. Het idee om hem te verplaatsen speelde al langer.

Nadat er meerdere klachten kwamen over de harde windvlagen die door het gebouw opgewekt werden is een onderzoek gestart. In dit onderzoek is gekeken naar de windsnelheid tijdens de seizoenen.

Boven de snelheidsgrens.

Uit onderzoek bleek dat tijdens de herfst er windsnelheden van zo’n 80 kilometer per uur ontstonden. Dit is in strijd met de toegestane grens van 70 kilometer per uur.

Klachten van toeristen.

Toeristen klaagden op diverse fora over de windsnelheden bij de toren. Ook werden er diverse schadeclaims ingediend met betrekking tot het verlies van goederen. Hierin werden onder andere pas gekochte stadsplattegronden, paraplu’s en hoeden meerdere malen genoemd.

Gemeente kon het niet meer vergoeden.

Er werd getracht een oplossing te zoeken voor het verlies. Maar na het failliet gaan van het hoedenatelier kon de gemeente al deze goederen niet meer vergoeden. Hierop is een verzoek ingediend om de toren te verplaatsen.

Commotie onder vliegeraars.

Het besluit stootte een aantal vliegeraars tegen de borst. Zij waren in de tijden van oktober tot maart vaak te vinden op de sophialaan om hun vliegkunsten bij te schaven. Er word gekeken naar een oplossing voor deze groep.

Blog verscheen op 5 november 2014 op suksawat.