Fijn nieuws in de LC. Althans, ik ben er wel enthousiast over: er is een groepje mensen dat de panden in de binnenstad van Leeuwarden weer in de oude kleuren wil herstellen. En dat betekent een heerlijke kleurrijke stad! 

Stichting Kleuren van Leeuwarden heet het. En ze gaan nu onderzoek doen. Want Leeuwarden was tot begin twintigste eeuw een hele kleurige stad. Het waren vaak goed doordachte combinaties van modekleuren, zo meldt de LC.  Na de Tweede Wereldoorlog werd alles ineens in wit en groen geschilderd.

Geleidelijk moet er per eeuw een lijst komen met de belangrijkste kleuren van Leeuwarden. Dit kan in oude verflagen zitten, en zelfs in het stucwerk. Dit bleek al bij de Muziekkoepel in de Prinsentuin, die nu weer roze is.

In de LC staat dat Leeuwarden best wel bang is voor kleur. Nou, onzin! Kom maar op met die mooie oude kleuren, kan niet wachten!

Foto door Jeroen van de Bovenkamp