“Nee hoor, is niet erg. Ik hou ook van vrouwen” zei hij vanochtend tegen me aan de telefoon. Ik wist niet echt hoe ik daar op moest reageren zo snel. “Oh gelukkig” antwoordde ik. “Ik had gewoon een man verwacht die het op kwam halen. Maar dat is mijn eigen ouderwetse gedachte natuurlijk. Vrouwen kunnen dit soort spullen ook leuk vinden.” Hij vertelde verder waarom hij deze prachtige oude tv uit de jaren zestig verkocht.

“Ik zie je vanmiddag”, zeiden we tegen elkaar. En zoals afgesproken gingen Jeroen en ik vanmiddag bij hem langs.

Daar, bij de deur, stond een heel lief oud mannetje ons te verwelkomen in zijn huis. “Kom binnen”, verzocht hij ons, terwijl hij door de gang strompelde, op zoek naar iets om zich aan vast te houden. Hij had MS, en kon niet meer goed lopen.

De woonkamer zag eruit alsof we in een tijdmachine waren gestapt en bij de jaren 60 uitgestapt waren. En daar stond onze tv, op de grond. “Dat is ‘m”, de man ging veder met een heel verhaal over de historie van de tv. “Willem jullie wat koffie?” Zijn vrouw bood ons koffie aan.

En zo zaten we daar wel een half uur. spraken over wat we deden, wat voor werk we hebben gedaan, en onze liefde voor oude spullen. Ik leerde dat hij vroeger journalist was, schrijver, en nog veel meer.

Hierna besloten Jeroen en ik dat het toch echt weer tijd werd om weer te gaan. “Wacht, ik wil nog even een foto van jou maken met de tv”, zei de man tegen mij, terwijl hij de camera pakte die daar al klaar lag. “Ik hou van mooie vrouwen, natuurlijk moet ik hier even een foto van hebben.”

Een tv met een opmerkelijk marktplaats verhaal dus, deze echte vondst van vijf euro. Maar dat maakt hem eigenlijk des te leuker. Nu elke keer als ik er naar kijk, moet ik aan deze grappige en aardige mensen denken.