Op WTTV was ik bij de Fuckup Nights. Een show rondom alles wat je echt goed verkloot hebt, zodat je er van kunt leren. Ook vanuit het publiek mocht je op een “bierfailtje” schrijven wat je grootste fuckup was. Nu heb ik er een boel (fietsen over een voetbal bijvoorbeeld), maar deze was toch wel hilarisch. Vond de organisatie ook. En dus mocht ik het vertellen tegen iedereen die daar stond, en heb ik ook nog bijna de award gewonnen voor beste fuckup verhaal. En ach, deel hem hier ook wel met jullie.

Het is zomer 2016, en ik heb net een paar maanden verkering met Jeroen. Het is de dag van de Gaystraightparade, die toen nog vrij rustig was. We gingen op een persboot meevaren, met een man of zes. Jeroen was mee om te filmen.

Er was niet superveel te beleven, maar we zaten wel vier uur lang op een boot, met alleen bier, vanaf 12 uur ’s middags in de snikhete zon. U begrijpt, toen ik van de boot afstapte schommelde de grond nog steeds aardig.

Bij de afterparty bij Neushoorn zaten we buiten. Jeroen was nog wat aan het filmen, en ik besloot even wat foto’s terug te kijken van de afgelopen uren op mijn telefoon. We waren getagd in een bericht van iemand anders, met ons mee op de boot natuurlijk, die had wat foto’s online geknald. Ik bekijk ze, en plots zie ik een foto van Jeroen, zoenend met iemand anders.

Mijn maag draait zich om, en meteen zet ik de telefoon uit. Dit wilde ik niet zien. What the fuck denk ik, gewoon op onze boot, ik was er nota bene gewoon bij, hoe kan hij dit nou doen?

Ik zie Jeroen wat rondlopen, besluit hem te negeren. Fucker denk ik, die kan wel naar huis, hoef ik ook nooit weer te zien.
Een half uur zit ik daar, boos, in de zon, bijna jankend natuurlijk.

Jeroen komt op een gegeven moment naar me toe, en ik doe de lekkere vrouwenact van bijna niet reageren, en kortaf. Hij vraagt me wat er is en ik zeg hem: “joh, moet je dat nog vragen? Dat je hier nog zo durft te staan, alsof er niks aan de hand is. Ik denk dat je heel goed weet wat er aan de hand is, denk daar maar eens over na.”

We krijgen ruzie. Jeroen snapt er niets van, wordt gepikeerd, ik zeg dat ik hem heb zien zoenen met een andere vrouw en dat het op de foto staat, nota bene online, dus dat hij het niet meer kan ontkennen. We discussiëren nog iets meer en Jeroen zoekt ter verdediging uiteindelijk de foto op.

“Deze foto?”, zegt hij. “Ja, ik hoef het niet nog eens te zien het is wel klaar”, antwoord ik.

“Ja maar, dat ben jij gewoon?”,

Ik kijk nog een keer naar de foto.

Verdorie, ik ben het zelf inderdaad.

En zo had ik het bijna uitgemaakt omdat Jeroen met mij op de foto stond te zoenen en ik mezelf niet herkende.