Even heel wat anders: gisteren naar Bohemian Rhapsody geweest. Ik wist niet veel van het leven van Freddie Mercury, behalve dat hij op mannen viel in een tijd dat dat nog niet geaccepteerd werd, veel drugs/drank gebruikte en aan aids is overleden… Zijn levensverhaal kwam hard binnen gisteren.

Er is veel kritiek dat de film er nét niet diep genoeg op in gaat, dat je wel alles meekrijgt maar het niet letterlijk ziet, zoals zijn drugsmisbruik, zijn seksuele ervaringen en dergelijke, maar ik denk eerlijk gezegd dat ik nog meer niet aan zou kunnen. Als tekst-o-fiel luister ik namelijk altijd naar de teksten van liedjes. En gisteravond, toen ik wist waarom hij deze liedjes schreef en wat het verhaal er achter was, zat ik gewoon bijna snikkend te janken daar in de zaal.

In het bijzonder bij dit nummer, dat ik sowieso al prachtig vond. Dus: als je net zo veel als ik weet van deze bijzondere man, ga die film kijken.

Wat vind je daar nou van?

Wat vind je daar nou van?
Vul hier je naam in