Na 27 oktober zet ik Freddie op zolder. Hij is inmiddels zo vaak van gedaante verwisseld, dat hij wel even rust mag. Nu is hij non geweest, en met kerst mag ie weer dronken kerstman onder de kerstboom zijn. Voor nu, rust.
Ik sjouw hem naar boven, en leg hem neer op de dichtstbijzijnde stoel terwijl ik alle andere attributen van halloween wegzet.

Ik lach even. Hij staat daar best freaky, in de hoek, met zijn masker van gekke non nog op. Ik frommel wat in de zakken, en vind mijn jurk en pruik van diezelfde avond. Ik trek de jurk over hem heen, en zet de pruik op.

Staar vanaf een afstandje naar hem. Eerst even weg, daarna een snelle blik. Doe even het licht uit, en dan weer aan.

Jeroen vraagt wat ik in hemelsnaam aan het doen ben daar. “Oh ik zet Freddie even mooi neer”, gniffel ik.

Haha, voor de eerstvolgende die op zolder komt, denk ik.

NOU DAT WAS IK DUS ZELF VANOCHTEND.