Ik heb niet gestemd gisteren. En daar baal ik van.

Gisteren had ik allemaal excuses om het niet te doen die achteraf nergens op slaan. Ik wist waar ik op wilde stemmen en waarom.

In de Leeuwarder Courant stond vandaag een artikel dat 58% van Friesland gestemd heeft. En dat vermelden ze vrij trots, want boven gemiddelde. Ik weet niet of je daar trots op moet zijn. Bijna de helft stemt, net als ik, niet. Omdat de waan van alledag de toekomst van morgen overneemt.

Vandaag kopt NOS dat Forum voor Democratie de grootste partij is geworden. Hier ben ik mede verantwoordelijk voor. Omdat ik, net als 42% van de andere Friezen met mij, allemaal excuses had om niet te komen.

Waarom ik dit vertel? Ik denk dat ik niet de enige ben die dit is overkomen. En die misschien wel net zo baalt.

Laat de waan van vandaag niet de toekomst van morgen overnemen. Het staat weer even in mijn geheugen gegrift.