Wat een avontuur deze zomer! Jullie hebben het mondjesmaat misschien wat voorbij zien komen, maar hierbij even de full-on tour: zo’n twee maanden geleden zijn we begonnen met het opknappen van de studio’s boven bij Zalen Schaaf!

En dat was nogal een klus: het meeste was opslag en niet in gebruik. Schatten gevonden, heel veel troep weggegooid, volledig gestripd, en als Chef inrichting enorm veel heen en weer gegooi rondom meubels die we onder andere van de Kringloop De Fugelpits in Dokkum hebben gekregen, gevonden op zolders en waar ik ongelooflijk vaak geF5-ed heb op marktplaats.

Het was een ontdekkingsreis door een pand waar ik al heel veel liefde voor had, en die nu alleen nog maar meer wordt. Elke toevoeging, elke verbetering, voelt alsof het pand weer langzaam in zijn originele staat terugkomt. Ooit, in mijn volgende leven, word ik bouwvakker/interieurstylist, man wat was dit gaaf.

Het is bijna klaar. En dan doen we een grote opening van NELstudio’s, want het was niet meer dan logisch dat Nel Schaaf haar naam terugkwam met het in ere herstellen van deze ruimtes.