DE BELEVINGSWERELD

PRODUCTIES & CONCEPTEN

00:10:47

Obskuur- De Selectie

Leeuwarden. Rond middernacht kregen mensen een brief in hun brievenbus, op de typemachine gemaakt. Niemand weet van wie het komt. Er volgden video's, instructies,...
Welkom

Welkomin de speelhoek

Inspiratie nodig voor een next level feest of een toffe productie? Dan zit je hier best fijn in deze hoek. Ik zeg je niet dat mijn concepten en producties de beste zijn: door ze met je te delen kan jij weer nieuwe ideeën krijgen en je eigen speelhoek weer pakken.

Producties
Culturele

LITERAIRE DIS

Geen grote sprekers of lezingen: ik verzamelde zeven van de meest interessante verhalen hier uit het Noorden. Deze mensen, met een bijzonder verhaal en een link met voeding koppelde ik aan zeven kunstenaars: rap, poëzie, spoken word, muziek, improvisatietheater, sneltekenen, en zelfs een improvisatieband.

DICHTER BIJ LEEUWARDEN

Wat als we al het talent, alle organisaties en stakeholders op het gebied van woordkunst in Leeuwarden verbinden? Daar begon in november 2017 Dichter Bij Leeuwarden mee. Inmiddels zijn we los, en zorgen we voor de ene na de andere productie waarbij woordkunst een beleving wordt, juist ook voor de mensen die het anders nooit zouden opzoeken.

Een statement
MAAK

#MOOILWD

Heel veel muziek en theater in de aanloop naar LF2018, maar geen woordkunst. Daarom zette ik in vijf dagen een guerilla-actie op met Josan van der Wal en 43 Bekende Leeuwarders.

CULTURELE DOODSTAD

Wat doe je als er vanuit het College van B&W besloten wordt dat de kroegen allemaal wel twee of drie uren eerder dicht kunnen? Juist: razendsnel een demonstratie voor Culturele Diversiteit!

Date While You Wait

We zijn tegenwoordig te veel met onze telefoons bezig. Hoe krijgen we weer contact met de mensen om ons heen, en zien we weer even waar we eigenlijk zijn?

Zalen
SCHAAF

Het is één van de meest besproken evenementenlocaties van onze stad: Zalen Schaaf. De 222 jaar oude verborgen parel en het hoofdpijndossier in één: wat moet er nu echt op deze plek gebeuren? Met De Vrienden Van Schaaf, exploitant Bobby Veenstra en Abel de Grefte schrijven we hiervoor een plan. Want geen Skaaf mut blieve: Schaaf blijft. Je bij. En bij je.

En het is geen plan alleen. We doen het al echt. In programmering, in marketing, in interieur, in samenwerkingen en in visie. In dit hoekje zie je verschillende aspecten van het nieuwe Zalen Schaaf, wat stiekem altijd al is geweest.

Samen

Samenmaken

Ik maak nooit iets alleen. Want samen wordt het veel beter. Dus heb je nou een idee en wil je graag eens sparren? Kom dan langs op de Kaasschaaf: de wekelijkse vrijmibo van Zalen Schaaf. Dan ben ik er ook, en nog een heleboel andere creatieven! En: kaas!