DE TENT VAN ANNE

AFLEVERING 1

JACOB HAAGSMA
De rol van een journalist

In deze allereerste aflevering van De Tent van Anne ontvang ik Jacob Haagsma, al best wat jaren journalist bij de Leeuwarder Courant. Wie is de man achter al de stukken die je leest? Wat is zijn achtergrond? Wat heeft hij te maken met de val van de Berlijnse muur, en hoe ziet hij de rol van een journalist? En bovenal: Hoe "goed" is hij in het opzetten van een tent?

KLIK METEEN DOOR NAAR DE ANDERE AFLEVERINGEN

BETTINA WOLFF

Het nachtleven van Leeuwarden

YORN OVERWIJK

Muzikaal verdwalen

STEPHANIE KEMPER

Achter de festivals
Over

Overhet concept

De Tent van Anne is opgezet omdat Leeuwarden ontzettend veel talent kent, maar sommige worden niet belicht of staan bewust liever achter de schermen. Ik vond het hoog tijd om die personen eens wat beter te leren kennen, want zij betekenen veel voor de cultuur in Leeuwarden. En aangezien je dat het beste kunt doen als je samen gaat kamperen, hebben we exact dat gedaan op één van de mooiste locaties van Leeuwarden: De Prinsentuin.
De Tent van Anne is opgezet met nul budget, maar heel veel enthousiasme. Geproduceerd door Edwin Kramp, die zijn eigen camera's hiervoor een aantal nachten in de prinsentuin heeft opgezet. Grote dank aan de Mazzelshop, waar we alle tentspullen van mochten lenen, en grote dank aan Mitch de Pon die het logo en de toffe dronebeelden heeft gemaakt.
En natuurlijk bijzonder dank aan Jeroen van de Bovenkamp Marrigt Van der Valk, Stephan de Boer, en bovendien de Gemeente Leeuwarden, die een vergunning heeft gegeven voor het kamperen.