DE TENT VAN ANNE

AFLEVERING 3

YORN OVERWIJK
Muzikaal verdwalen

En die titel is niet voor niks. Want ik was Yorn kwijt. Halverwege de avond. Daarvoor hadden we intrigerende gesprekken gehad over waar hij vandaan komt, over waarom hij muziek is gaan maken, zwemmen naar de andere kant van het IJsselmeer rond je achtste, waarom hij op verzoek iets spelen eigenijk heel irritant vindt, en hoe goed hij is in tent opzetten. Of hij terug was de volgende ochtend? Je ziet het allemaal, in 20 minuten en 18 seconden, in de Tent van Anne!

KLIK METEEN DOOR NAAR DE ANDERE AFLEVERINGEN

JACOB HAAGSMA

De rol van een journalist

BETTINA WOLFF

Het nachtleven van Leeuwarden

STEPHANIE KEMPER

Achter de festivals
Over

Overhet concept

De Tent van Anne is opgezet omdat Leeuwarden ontzettend veel talent kent, maar sommige worden niet belicht of staan bewust liever achter de schermen. Ik vond het hoog tijd om die personen eens wat beter te leren kennen, want zij betekenen veel voor de cultuur in Leeuwarden. En aangezien je dat het beste kunt doen als je samen gaat kamperen, hebben we exact dat gedaan op één van de mooiste locaties van Leeuwarden: De Prinsentuin.
De Tent van Anne is opgezet met nul budget, maar heel veel enthousiasme. Geproduceerd door Edwin Kramp, die zijn eigen camera's hiervoor een aantal nachten in de prinsentuin heeft opgezet. Grote dank aan de Mazzelshop, waar we alle tentspullen van mochten lenen, en grote dank aan Mitch de Pon die het logo en de toffe dronebeelden heeft gemaakt.
En natuurlijk bijzonder dank aan Jeroen van de Bovenkamp Marrigt Van der Valk, Stephan de Boer, en bovendien de Gemeente Leeuwarden, die een vergunning heeft gegeven voor het kamperen.